O nama

Kroz Vekove

Čuvanje Tradicije i Uživanje u Vinskom Nasleđu Sremskih Karlovaca

Stara porodična Vinarija Kiš, sa svojim vinima i nasleđem cilj je brojnim ljubiteljima vina kada dođu u Sremske Karlovce, epicentar vinske istorije Fruške gore.

 Grb Kiš 1801 otisnut na etiketi u sred srca govori o tradiciji i ljubavi prema vinu, a savremen tehnološki pristup i 15 hektara vinograda na nekim od istorijski najboljih i najznačajnijih položaja garantuju bogatstvo u boci i vrhunsko zadovoljstvo u čaši.

Bermet Kiš, najbolji Rose Balkana, Portugizer sa titulom „najbolji na svetu“, uz brojna mirna vina od grašca, šardonea, rajnskog rizlinga, frankovke i merloa, čine portfolio nad kojim bdi duh osnivača vinarije Slavka Kiša, zaslužnog za brojne korenite promene koje su Sremske Karlovce postavile na pijedestal  vinske kulture tokom XX veka.

Danas, dok se moderna vinarija razvija na vinogradarskom položaju Matej iznad Dunava, posetioci mogu uživati u vinima u lepo nameštenoj degustacionoj sali, originalnom etno dvorištu prepunom istorijskih artefakata vezanih uz proizvodnju vina i svakodnevni život mesta u neposrednoj blizini Novog Sada, prestonice Vojvodine i podno nacionalnog parka Fruška gora.

Vinarija Kiš i njen ljubazni tim očekuju vas u „vinskoj ulici“ na adresi Karlovačkog Mira 46.